muştur.
Oylat deresinin suladığı vadi aynı zamanda serinliği ve yumuşaklığı sayesinde dinlendirici bir yapıya sahiptir. Uludağ’dan gelen kar suları ve diğer kaynaklarla beslenen bu dere ormanın içinde seyrine doyum olamayan, alabalıklara yataklık eden bir şelale oluşturmuştur. Vadi, gürgen, çam, meşe, kestane, çınar, ıhlamur ağaçları ile bizinmiş kuşburnu ve böğürtlen bitkilerinin yetiştiği yemyeşil bir vadidir. Oylat kaplıcalarının hemen yanındaki bu vadi bahar mevsiminde kır çiçekleri ve menekşelerle kaplanırken sonbahar ve kış mevsimlerinde ise muhteşem bir tablo görünümüne bürünüyor. Sivri Kaya Tepesi ile Kaplıcalar arasında bulunan kanyon görünümlü oksijen kaynağıdır.
Deniz seviyesinden 840 metre yüksekte olan Oylat Kaplıcası, Uludağ eteklerinde dağ ve iklim tedavisi için de gerekli bütün özelliklere sahiptir.
Ve tüm bunların yanı sıra Oylat artık sadece bir şifa merkezi olmakla kalmayıp, yeni kurulan tesisleriyle birlikte yazın serin havasıyla kışın ise karlarla kapalı nefis manzarasıyla bir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder